fbpx

Szakirodalmak szerint a fülön 173 akupunktúrás pont van.

Ezek olyan apró (tűhegynyi) területek, melyek a szervezet teljes energiarendszerét lefedik. Bizonyos lelkiállapotokban, vagy egészségi állapotban (pl. ha legyengül az immunrendszer) ezek az apró területek méretükben, sőt helyileg is változhatnak. Speciális bőrellenállás mérő készülékkel viszont pontosan kijelölhetőek. Na nem azért van erre szükség fülbevaló belövések előtt, hogy akupunktúrás stimulálást végezzünk, hiszen ahol luk van, ott az adott szervnek megfelelő pontot ” likvidáltuk”, azaz nincs hol stimulálni többé!

Egészséges szervezet igyekszik kiküszöbölni a csorbát, és átveszi a kivont energetikai pontnak a szerepét egy másik. Hiszen tenyéren, talpon, és az egész szervezetet behálózzák ezek az un. meridiánok, melyek az akupunktúrás pontok összekötésével vezetik- áramoltatják testünk energiáit. Viszont ha bizonyos betegségekre genetikailag hajlamosak vagyunk, vagy gyenge az immunrendszerünk, mégiscsak zavart okoz az adott akupunktúrás pont kivonása a rendszerből.

Leginkább a szem kerül veszélybe, mert a fülcimpa közepén található a pontja, és általában ott jól mutatnak a fülbevalók. Többnyire ide lövik a szakemberek, mert ott csinos. Igen ám, de ha a gyermek szemüveges, ronthatunk vele. Sőt, ha valamelyik szülő szemüveget visel, könnyen meglehet, hogy gyermekük is látensen rövidlátó, – a hajlam öröklődhet- és a szem pont átlövésével a szemromlást sürgetjük. Ezért ebben az esetben kifejezetten ajánlott elkerülni a szem pontját. Mondhatnám: lukadjon ki nálunk, itt a fő szempont a szem pont ;)