Szakirodalmak szerint a fülön 173 akupunktúrás pont van. Ezek olyan apró (tűhegynyi) területek, melyek a szervezet teljes energiarendszerét lefedik. Bizonyos lelkiállapotokban, vagy egészségi állapotban (pl. ha legyengül az immunrendszer) ezek az apró területek méretükben, sőt helyileg is változhatnak. Speciális bőrellenállás mérő készülékkel viszont pontosan kijelölhetőek. Na nem azért van erre szükség fülbevaló belövések előtt, hogy…

Kézrátétes gyógyítás/energia gyógyászat? Az animinek van energetikája, mégsem csupán kézrátétes gyógyítás, hanem érintésterápia. (Azaz a masszázsnál is több) Mi a különbség? Lássuk csak: 1. A különböző érintések testérzeteket váltanak ki: erősségével, kiterjedésével, hosszával, hőmérsékletével. Ezek a testérzetek érzelmeket generálnak. Az érzelmek emlékeket idéznek, gondolatokat, felismeréseket hoznak… Ez az érintésterápia lényege. A kézrátétes energiagyógyászat nem így…

 
Lónyai utca 60, Fszt 4., Budapest, 1093

Az Animi latin szó, jelentése: szíve mélyén. A képzés alatt megtanítunk a szíved mélyéről dolgozni, mely által a vendéged szíve mélyén teremtesz Rendet.
Fontos Animi kérdés a vendégeinktől, hogy “milyen lelkiállapotba szeretnél kerülni?” Az animi szakemberek missziója, hogy az emberek jól érezzék magukat a bőrükben. Ehhez kínálunk technikai, mentális és energetikai komplex módszert, és felkészítést.
Technikai (fizikai): A masszázstanfolyamok nagy része technikai tudást nyújt, és gazdagítja a mozdulatrepertoárodat. Természetesen az animi masszázsképzések is nyújtják ezt, tartalmaznak speciális animi mozdulatokat. Viszont az animi sokkal több, mint hogy új mozdulatokkal gazdagodsz. Általa elindulsz a szíved mélyén lakó (animi) tudatosságod útján. Arról a spirituális szintről emel tovább, ahol éppen tartasz. Hogy hogyan?
A képzésen megismered az új animi (és az eddigi régi) mozdulatrepertoárod lelki aspektusait. Megtanulod felismerni a lelkiállapotok minőségét. Megtanulod előhívni és az érintéseddel közvetíteni azt: az érintések művészévé válsz. Hatására a vendéged azt a lelkiállapotot kapja, amire vágyik (elengedés, magabiztosság, nyugalom, önbizalom, türelem, boldogság, életerő, kiegyensúlyozottság, elégedettség stb.) Nem csupán felismerésekkel gazdagodik, ami önismereti munkára készteti, hanem garantáltan megoldás születik benne.
Megtanulsz “belebújni” a kezedbe. Masszázs közben meditálni úgy, hogy a vezető és vezetett együtt van jelen a folyamatban. Megtanítunk szobrászkodni, beszélgetni a bőrrel, azaz a Te Animi (szívbéli) tudatosságod ébresztgeti és kommunikál a vendég testtudatával. Természetesen ehhez információkra, ismeretekre is van szükséged, így a képzés elméleti része után megérted a test- lélek- szellem hármas egységét, jobban fogod értékelni/ tisztelni a bőrt, és érteni fogod az animi génekre gyakorolt hatását.
A fentebb kifejtett fizikai és mentális síkkal egyidejűleg energetikai síkon is dolgozunk: Önmagunkat is felkészítjük és a vendégnek is nyújtjuk az animi masszázsok során. A salk’a energia az a szelídítetlen, tiszta életigenlő alapenergia, mely az univerzum rendje, mellyel a vadon élő állatok is ösztönösen élnek. Ennek alapjait az animi megalkotója egy Peruban élő az inkák ősi hagyományát őrző Quero indián sámántól tanulta.
Kiknek ajánljuk: masszőröknek, természetgyógyászoknak, lélekgyógyászoknak, energiagyógyítóknak, testkozmetikusoknak, mentálhigiénikusoknak, pszichológusoknak, choacoknak, akiket érdekel az érintés terápia.