Az Animi Lélekkozmetika®, mint módszer

Az

„Animi” latin szó, jelentése „szíve mélyén”. A cég /Animi Beauty System®/ rövidítése az ABS nem véletlenül cseng egybe az autók blokkolásgátlójának rövidítésével. Az Animi Beauty System® lélekkozmetikai módszerei képesek feloldani azokat a lelki blokkokat, melyek eddig sokak szépülésének útjában álltak, és így új távlatokat nyitunk mind klienseink, mind pedig kozmetikus partnereink és más partnereink számára is.

Az Animi Beauty System®-en belül a küldetésünk, melyet a kozmetikus szakma magasabb, tudatosabb szintre emelésével kívánunk betölteni:

„A külső és a belső harmóniáját nyújtjuk az embereknek, hogy igazán jól érezzék magukat a bőrükben.”

Ahogyan azt már hosszú ideje tudjuk, a belső lelki folyamatok hatással vannak nemcsak a külsőre, de az egészségre is, vagyis a test szépségére és kisugárzására. Azt is érdemes fejben tartanunk, hogy a bőr ugyanabból a csírahámból fejlődött ki, mint az idegrendszer.

Az Animi Beauty System® által nyújtott Animi Lélekkozmetika® eszköztára a hagyományosan a felszínen, és a felszín alatti centiméterekben működő kozmetikai technikák mellé végre kínálja azokat a módszereket, melyek gondolati szinten és mélyen a lélekben is képesek előidézni pozitív változásokat, így támogatva és érve el tartós és érdemi eredményeket a külső megjelenés szépségének kiteljesedésében.

Az Animi Oktató Központ /Animi Beauty System Kft/ által Animi lélekkozmetikusokká képzett kozmetikusok tudása nem áll meg a test és a bőr szépségének tüneti kezelésénél, hanem képesek arra is, hogy a tünet mögé nézve a kiváltó okot észrevegyék, felismerjék, és ennek alapján olyan személyre szabott kezelési tervet állítsanak össze, mely a problémát a megoldás medrébe tereli. Képessé válnak arra, hogy tudatos segítséget nyújtsanak akkor is, amikor a vendég szépülését, szépségének kiteljesedését lelki, vagy gondolati eredetű akadályok, blokkok gátolják.

Vendégeink szépülésükhöz, személyes fejlődésükhöz és céljaik eléréséhez ezt a szolgáltatást igénybe tudják venni egyénileg, és ugyanakkor megismerkedhetnek a külsőt és belsőt harmonizáló gondolkodásmóddal csoportos workshopokon is. Ezen szolgáltatások mind Nőknek, mind Férfiaknak elérhetőek.

Legfőképpen pedig  annak lehetőségét nyújtjuk, hogy mind több kozmetikus sajátítsa el ezeket a módszereket, és emelje magasabb szintre szolgáltatásai színvonalát, növelve vendégei szépségének ragyogását és elégedettségét.

Az Animi Beauty System cég, védett márkanév, és franchise rendszer. Az Animi Lélekkozmetika pedig a módszer neve, mely két szakirányon sajátítható el.

I.szakirány

Okj végzettségű kozmetikusok továbbképzése: Animi Lélekkozmetikus végzettséget adó képzés.

Tevékenységi terület: az arcbőr

A végzett Animi lélekkozmetikusok képzése itt nem áll meg,  továbbképezhetik magukat

  • az  Animi sminkes,
  • az Animi kozmetikai tetováló,
  • és az Animi meditációs energia testmasszőr irányban.

/Bővebben a KÉPZÉSEK menüpont alatt/

Illetve a megszerzett tudásuk szinten tartása, fejlesztése és szupervizió végett kötelezően évente kétszer rendszeres úgynevezett Animi kvalifikációs képzéseken vesznek részt ezzel is biztosítva vendégeik számára az állandóan magasan tartott színvonalat.  Az adott évi hivatalos kvalifikációval rendelkező szakemberek listája megtekinthető a SZAKEMBER KERESŐ  menüpont alatt.

II.szakirány

Masszőrök, természetgyógyászok, coachok, kineziológusok, lélek-, energiagyógyászattal foglalkozó szakemberek továbbképzése.

Tevékenységi terület: a test

Animi Testtudat fejlesztő végzettséget adó képzés

A végzett Animi Testtudatfejlesztők képzése itt nem áll meg, továbbképezhetik magukat

  • Kozmetikai Animi meditációs energia masszőr irányban

/Bővebben a KÉPZÉSEK menüpont alatt/

Megszerzett tudásuk szinten tartása, fejlesztése és szupervizió végett kötelezően évente kétszer rendszeres úgynevezett Animi kvalifikációs képzéseken vesznek részt ezzel is biztosítva vendégeik számára az állandóan magasan tartott színvonalat.  Az adott évi hivatalos kvalifikációval rendelkező szakemberek listája megtekinthető a SZAKEMBER KERESŐ menüpont alatt.

Az Animi Lélekkozmetika®, mint állapot

Az

ANIMI jelentése: ‘SZÍVE MÉLYÉN’.
Az Animi kezelések során minden ember megtapasztalhatja, hogy a szíve mélyén harmónia és BÉKE VAN. Először ezt a lelki állapotot önmagamban fedeztem fel. Később megpróbáltam újra és újra tudatosan előhívni: nyugodt, boldog érzés, ahol a boldog része olyan „Nagyon rendben” érzés, amikor egyensúlyban vagy Önmagadon belül is és egyensúly van közted és a Világ között is. Ilyenkor nem hatnak rád a külvilág zavaros körülményei, pedig akár tapasztalod is, hogy vannak, mégis minden a helyén van benned. Ezt neveztük el „Animinek”.

Az Animi anyjaként szívem mélyéről nyújtok segítséget, mint gyakorló Animi Lélekkozmetikus. Igazából megérzések, sugallatok vezetnek az Animi állapotomban. Ez a lelke, mondhatnám, az eszenciája az Animi Beauty System®-nek: „Felfedeztetni Veled ezt az érzést a szíved mélyén, megtapasztalhatod jótékony gyógyító, harmonizáló, egyensúlyban tartó erejét, és megtanítunk arra, hogy bármikor könnyedén oda tudj jutni, amikor csak szeretnél.” /Halász Kriszta/

Ebben a lelkiállapotban:

  • Felismerheted azt, hogy az esztétikai hiba, amitől szenvedsz csupán átmeneti probléma
  • Ennek eredményeképpen gyorsabb a regeneráció, a sebgyógyulási folyamat.
  • Átjár az „Animi érzés”, amelynek következtében visszaáll a helyes izomtónus. Ennek látható jele a szemkörnyéki ráncok enyhülése is. Mivel a feszültség gyakran a szem körkörös izmán és a szemöldök-korrigáló izmon a legszembetűnőbb, eme ráncok enyhülésével fiatalosabb arckifejezésünk lesz.
  • Gondolataink, érzelmeink hatással vannak a biokémiai folyamatainkra, ezt a tudományos tényt felismerve és felhasználva alkotta meg Halász Krisztina a módszert, melyet bővebben kifejt a 2015-ben megjelent Lélek(sz)építés című könyvében , s mely módszer méltán nyert Innovációs különdíjat 2014-ben.
  • Hatására erősödik az immunrendszer
  • A precízen megfelelő ideig kivitelezett Animi kezeléseknek két héttől-két hónapig tartó hatása van, mely alatt felismerésekkel gazdagodsz.

Az Animi Lélekkozmetika®, mint technika

Az

Animi Lélekkozmetika® nem jóga, nem meditáció, nem relaxációs technika. Sokkal inkább önmagunkra hangolódás technikája éber, tudatos és kevésbé éber állapotban is. Ennek birtokában derűs-nyugodt és kiegyensúlyozott
vagy, és kész minden változásra. Ennek eredményeképpen ráébredsz arra, hogy valójában óriási szereped van a saját érzéseidben, életed történéseiben, és a környezeted alakításában is. Ezt nem csak felismerni, de használni is tudod: Önmagadon keresztül hatással tudsz lenni rá.

Az Animi Lélekkozmetika® rendkívül összetett és sokrétű, mégis nagyon egyszerű. Éppen ezért oldható meg általa, hogy minden ember,- így Te is – önmagára találjon, a saját harmóniájára és a saját útjára. Akár racionálisan, akár spirituálisan látod a világot, az Animi Benned van!

 Az Animi Lélekkozmetika®, mint szemléletmód

Az

Animi Lélekkozmetika® szemléletmódja elsősorban az ősi magyar és natív indián törzsek szemléletét ötvözi, valamint a buddhizmus, az ájurvéda, a homeopátia, a Feng Shui, a jóganidra bizonyos elemeit. Ezzel együtt mindenkit megtart a maga vallásában és hitében. Merít a különböző pszichológiai irányzatokból, mint a pszichoanalitika, az individuálpszichológia, a transzperszonális pszichológia, a pszichokibernetika, a neurolingvisztikus programozás, az autogén tréning, a tranzakcionális analízis. Mindez azzal a fontos mentálhigiénés céllal, hogy az emberek jól érezzék magukat a bőrükben. Hogy felismerjék gondolataik-érzelmeik fizikai testükre hatását, felébredjen a testtudatuk és tudatosabbá váljanak erre, hisz egy sor –kozmetikában, masszázsszalonokban stb. tapasztalt tünet és betegség megoldható és elkerülhető általa.

Minden területnek megvannak a Nagy Mesterei, akiktől érdemes tanulni. A fenti felsorolás azoknak szól, akik mindennek a forrását keresik. Idővel Ők is megtapasztalják majd, hogy a Lényeg ugyanaz, csak az út más, amin keresztül odavezetnek. A fentiekből saját szemüvegemen át, saját szűrőmön keresztül 20 év alatt cseppenként összegyűjtögettem azt az eszenciát, bölcsességet, amivel hatékonyan működhetek, mint kozmetikus. Mert mind közül ehhez értek a legjobban: a szépségápoláshoz. És mivel ezt az ismeretanyagot és tudást 20 éven át a szakmámba, a hétköznapi munkámba csepegtettem, a gyakorlati tapasztalataim is nőttön-nőttek. Észre sem vettem és „lélekkozmetikussá” váltam.

Mára saját Animi kezeléseket alkotok és életem legfőbb célja minél több szakembernek megtanítani ezt, hogy jobb társadalomban éljünk, kiegyensúlyozott és boldog családanyák és pedagógusok neveljék gyermekeinket, az emberek felébredettek- testérzeteikre tudatos lelkileg és fizikailag egészségesek legyenek.

/Halász Krisztina/